nel

Hoi…even voorstellen,

Ik ben Nel, al jaren getrouwd met mijn rots in de branding John en trotse moeder van 2 volwassen kids, nl. een zoon en een dochter. Als jong meisje wilde ik bij de vrouwenafdeling van de Marine, meer van de wereld zien. Mijn lijf gooide roet in het eten. Ondanks dat de lengte aangepast was voor vrouwen, was en bleef ik te klein.

Er kwam een ommezwaai qua opleiding en ben in de zorg terecht gekomen. Daar heb ik ruim 8 jaar als groepsleidster gewerkt, met meervoudig beperkte medemensen. De laatste 20 jaar werk ik in het reguliere basisonderwijs, met kinderen die extra zorg e/o aandacht nodig hebben. En inmiddels werk ik op een Montessorischool.

Dat doe ik vanuit mijn hart en met veel plezier!

Waarom dan Coachen?

Toen mijn ouders uit elkaar gingen (in die tijd not done!), was er weinig aandacht voor kinderen. Ik had eenmalig een gesprek met een maatschappelijk werkster en voor de rest moet je er maar mee dealen. Dat was nogal wat! Ik was een beginnende puber, een tijd waarin al veel gebeurt, en dan moet je ook nog extra om leren gaan met allerlei onzekerheden, gevoelens, mijn identiteit, maar ook “hoor ik er wel bij”? Alles stond ineens op losse schroeven. En ik was al een beetje “anders” en “te” gevoelig.

Kortom; het was worstelen om overeind te blijven.

Ik werd ouder, ontmoette mijn man en samen kregen we 2 kids. Er kwamen wat (oude) onzekerheden om de hoek kijken. Doe ik het wel goed, heb ik genoeg oog voor mijn man/voor mijn kinderen, ben ik nog gewoon mijzelf, enz.? Dit soort thema’s zag en zie ik ook terug om mij heen, in scholen bij ouders e/o leerlingen. Meestal wordt er intern naar een oplossing gezocht en zo nodig  wordt er, via een huisarts, hulp ingezet van externen. Op zich niets mis mee, maar de focus ligt hierbij vaak op één aspect van een “probleem”. Bij coach sessies wordt er ook gekeken naar samenhang met andere factoren, omdat alles en iedereen met elkaar verbonden is (Holistisch).

Er werd hierdoor iets getriggerd bij mij en ik wilde daarmee iets gaan doen. Na eerst een docentenopleiding Kinderyoga gevolgd te hebben (want bewegen en leren ontspannen is zó belangrijk), kwam Holistisch Kindercoaching op mijn pad. Dat heb ik verder kunnen uitdiepen richting het coachen van jongeren/ volwassenen en ouders.

Mijn missie is dat iedereen, groot en klein, gehoord en gezien wordt en zichzelf kan en mag zijn. Om van hart tot hart verbinding te maken en vanuit respect die ander te ondersteunen in zijn/ haar proces e/o groei. In contact met de wereld om zich heen. Dat is precies datgene wat ik als kind en later als ouder gemist heb. Wat zouden bepaalde dingen anders gelopen zijn als er toen al coaches waren geweest, we samen zouden hebben kunnen sparren, ik anders had mogen leren kijken naar situaties en wat als ik geweten had wat mijn kwaliteiten en talenten waren, hoe die in te zetten of verder te ontwikkelen! Desondanks heb ik hierdoor, met vallen en opstaan, veel mogen leren en ervaringen opgedaan. En dat neem ik mee tijdens het coachen van jou, jouw kind of jouw gezin.

Je hoeft het niet alleen te doen. We doen het samen!