KINDER- EN OUDERCOACHING

kinder-coaching
Als ouder wil je dat het goed gaat met je kind. Je hebt het beste met hem of haar voor. Er kunnen momenten zijn dat je ziet of voelt je dat je kind niet lekker in zijn vel zit, onzeker is, piekert, slecht slaapt, overspoeld wordt door emoties of gedrag vertoont waarvan jij denkt; wat is dit dan? Je hebt al het nodige uit de kast gehaald om jouw kind te ondersteunen. Te leren hiermee om te gaan, want ja… dit soort dingen gaat het ook tegenkomen in zijn/haar toekomstige leven! Maar soms lukt het jou even niet, kun je je kind niet bereiken. Dan kan het wel eens helpen als er iemand ‘van buitenaf’, vanuit een neutrale positie, met jou en je kind meekijkt en misschien dingen opmerkt die jij niet ziet of kunt zien.

De coaching

Als Coach stel ik geen diagnose, maar ik kijk naar wat er NU speelt. Ik stem af op de behoefte van jouw kind en zet in op zijn/haar kwaliteiten. Dat kan met gesprekjes via een coachspel, door creatief bezig te zijn of door samen lekker de natuur in gaan. Regelmatig gebruik ik ook bepaalde oefeningen vanuit de Kinderyoga. Dat kunnen bijv. vertrouwens-, samenwerkings- of om de ademoefeningen zijn. De adem van kinderen bijv. zit vaak hoog. Zeker als er spanningen zijn of als er een toets voor de deur staat. Als ouder mag jij bij de sessies aanwezig zijn, graag zelfs! Vanaf 9 jaar mag een kind hierin een keuze maken, maar jij blijft natuurlijk wel op de hoogte.

Samenwerking en vertrouwen.

Er zijn wel twee belangrijke dingen wat ik van jou als ouder vraag: Samenwerking en vertrouwen. Voor een traject begint heb ik eerst een ontmoetingsgesprek met jullie als ouders. Wie ben jij, wie ben ik, wat speelt er en wat is de hulpvraag. Het kan zijn dat één gesprek voldoende is. Een luisterend oor is dan alles wat jullie nodig hebben en dat is prima, want soms werkt dat zo. Het kan het ook zijn dat ik als eerste met jou/jullie aan het werk ga. Waarom? Jouw kind is een onderdeel van het grotere geheel, jullie gezin. Jullie zijn met elkaar verbonden van hart tot hart en hebben elkaar nodig.

Er is altijd een wisselwerking qua gedrag, emoties en er wordt vaak het nodige gespiegeld. Samen gaan we op reis, kijken wat er speelt en surfen over de golven die we tegenkomen. Af en toe moeten we er dwars doorheen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende tools. Dat kan best confronterend zijn, maar uiteindelijk ook veel opleveren qua inzichten en levenslessen. Die positief kunnen doorwerken op jou, jouw kind en jullie als gezin. Soms heeft zo’n proces even tijd nodig en soms gaat het sneller dan je denkt. Dit doen we samen, ik loop en kijk met jou mee, we sparren samen en geef jou stof tot nadenken, maar vertel jou niet wat je doen moet! Jij staat aan het roer, het antwoord zit in jou..het gaat om bewustwording, zodat jij als je stralende zelf weer op weg kan!

Tarieven

Een coachsessie is een sessie dat op jou afgestemd is. Ieder mens en kind is uniek en dat geldt ook voor hun behoeften en processen. Meestal heb ik tijdens de kennismaking al snel duidelijk wat jij nodig zou kunnen hebben, maar dat kan nog wel eens veranderen tijdens de sessies. Soms heb je mij maar heel even nodig en ben je bijv. al klaar na 2 sessies. Dat is natuurlijk hartstikke fijn! Maar het kan ook zijn dat er iets meer tijd nodig zal zijn, afhankelijk van jouw proces en inzichten. Dat is de reden dat ik niet met pakketten werk, maar met een standaard uurtarief.

Together may we give our children The roots to grow And the wings to fly

-Jennifer Reed-